Romania are nevoie de o viziune pe termen mediu si lung in domeniul fiscal si al datoriei publice, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu (foto), in cadrul seminarului Rolul Romaniei intr-o Uniune Europeana cu 27 de tari.

El a aratat ca, desi avem o datorie publica redusa, nu avem bani suficienti pentru modernizarea infrastructurii. Suntem intr-o situatie interesanta. Riscam sa nu mai avem datorie publica, avem un deficit public mic si

nu stiu de ce. Dupa alte doua-trei privatizari importante, datoria publica va fi practic acoperita si ajungem sa repetam ciclul anilor 80, a declarat Isarescu. Guvernatorul BNR a aratat ca exigentele economice ale UE sunt foarte mari, iar Romania nu a raspuns intotdeauna prin performante certe.

Este drept, am reusit reducerea deficitului public, restrangerea ponderii sectorului de stat in industrie. Sunt realizari care se adauga cresterii economice constante si reducerii inflatiei. Avem insa de sustinut examene si mai grele: sporirea productivitatii si eficientei, reducerea coruptiei si birocratiei, disciplina contractuala, politica salariala, intr-un cuvant o economie de piata cu adevarat functionala in Romania, a declarat Isarescu. Potrivit datelor BNR, pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza peste un miliard euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri