Bursa continua sa aduca investitorilor randamente superioare dobinzilor bancare. De fapt, cei care au stiut sa joace la BVB au cistigat in saptamina aceasta mai mult decit ar fi obtinut intr-un an de la banca.

La Bursa de Valori Bucuresti (BVB), spun specialistii pietei de capital, lucrurile fata de prima perioada a anului s-au schimbat. De cistigat inca se cistiga foarte bine, dar acum cistiga doar cei care cunosc bine fenomenul. Cei care au investit in companii in prima perioada a anului, fara o analiza economica prealabila, mai mult ca sigur ca acum regreta. Spre exemplu, in saptamina 10-15 iunie jucatorii care au stiut sa joace au obtinut randamente intre 3,5 si 7,5% fata de banii investiti. Cu alte cuvinte, au cistigat intr-o zi la Bursa mai mult decit daca si-ar fi tinut banii o luna de zile la banca.

Actiuni cistigatoare

Statistica Bursei de Valori Bucuresti ne arata ca in saptamina 10-15 iunie cea mai buna actiune a fost a companiei Altur Slatina (a crescut de la 11.600 de lei la 12.500 de lei) care a avut un randament de 7,76%. Pe locul doi s-a aflat Banca Transilvania (un randament de 4,86%), urmat de Excelent Bucuresti cu 4,55%. De fapt, este de remarcat in luna iunie actiunea companiei Excelent Bucuresti care a avut un randament in primele 15 zile de 18,97% (de la 5.800 de lei la 6.900 de lei). Un jucator serios la BVB trebuie sa se informeze foarte bine, sa nu investeasca dupa ureche si sa nu intre in panica la primul zvon aparut in piata. Apoi nu trebuie uitat ca la BVB nu este ca la banca. Adica lasi banii in niste actiuni si vii peste un an, le vinzi si-ti iei profitul. Jucatorii care doresc sa cistige la BVB trebuie sa urmareasca actiunile in care investesc, sa-si diversifice portofoliul de actiuni si nu in ultimul rind sa aiba grija carei societati de brokeraj se adreseaza, expune anumite conditii care fac diferenta intre un jucator cu experienta si unul fara, Razvan Pasol, director SSIF Intercapital Invest.

Ce se mai intimpla la subscrierea de la Flamingo

In a doua zi (adica ieri, 16 iunie) de subscriere pentru actiunile Flamingo era deja cerere pentru 7 milioane de actiuni (dintre cele 17 milioane scoase la vinzare), din care 2.859.000 de actiuni erau subscrise la pretul de 18.000 de lei actiunea, iar 1.978.000 de actiuni - la 24.000 de lei/actiunea. Se pare ca in subscrierea de la Flamingo investitorii prefera extremele. Specialistii pietei de capital recomanda celor care vor sa investeasca in actiunile Flamingo un pret mediu de 21.000 de lei pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri