ANEVAR: Valoarea de piata agregata a proprietatilor evaluate pentru garantarea imprumuturilor va depasi 23 mld. euro in acest an

Valoarea de piata agregata estimata de evaluatorii autorizati pentru garantarea imprumuturilor de la institutii financiare a totalizat in anul 2016 suma de 22,85 miliarde euro, potrivit datelor statistice centralizate in Baza Imobiliara de Garantii (BIG). De asemenea, in primul trimestru din 2017 aceasta suma s-a ridicat la 5,55 miliarde euro, in crestere cu 8,2% comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Daniel Manate, presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), estimeaza insa ca valoarea de piata agregata a proprietatilor evaluate pentru garantarea imprumuturilor sa depaseasca in acest an 23 de miliarde euro, aspect favorizat de evolutia economica favorabila a Romaniei din ultimii ani si, implicit, a pietei rezidentiale.  

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola