Iancu Guda, Coface: Tragem un semnal de alarma cu privire la avansul nesustenabil al preturilor constructiilor rezidentiale

Evolutia pretului mediu la nivel national pe metru patrat pentru cladirile rezidentiale (apartamente vechi si noi) la finalul primului trimestru al anului curent a fost de 1.105 euro / mp, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 18% mai mult fata de primul trimestru al anului 2015, ceea ce contureaza o revenire destul de accelerata. Cu toate acestea, Iancu Guda, service director in cadrul companiei de consultanta Coface apreciaza ca avansul preturilor la constructiile rezidentiale nu este unul sustenabil, iar aceasta revenire este, mai degraba, sustinuta atat de avansul creditarii in conditii favorabile pe fondul unor dobanzi (momentan) foarte scazute, dar si de cresterea venitului mediu cu 16% pe parcursul anului trecut, precum si de acumularea unei cereri nesatisfacute in perioada 2010 - 2015 (amanarea preferintei de achizitie a unui imobil).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola