Asiguratorii straini sunt acuzati frecvent ca "sifoneaza" bani in exterior prin preturi de trasfer si reasigurare. Ce inseamna si cine ii poate controla

Ramase fara concurenta dupa falimentarea "fortata" a societatilor cu capital romanesc, Astra Asigurari si Carpatica Asig, companiile straine ar face legea pe piata asigurarilor auto din Romania, au scris recent anumite publicatii, care citau un raport raport oficial al Autoritatii de Supraveghere Financiara, ce nu a devenit insa public. Legat de aceasta situatie, in ultimii ani, mai multe voci din piata locala de asigurari au ridicat, de asemenea, problema contractelor de reasigurare incheiate de catre companiile de asigurari cu actionari straini cu reasiguratori care fac parte din aceleasi grupuri financiare cu societatile care cedeaza respectivele prime.  

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola