Noul sistem de impozitare ofera, din nou, avantaje fiscale PFA si microintreprinderilor! Statul va pierde bani la buget!

Noile reguli de impozitare, intrate in vigoare la 1 ianuarie 2018, ne vor intoarce cu cativa ani in treciut, atunci cand multi dintre cei care castigau multi bani erau platiti pe PFA, drepturi de autor etc. pentru ca platitorul de venit sa nu suporte toate taxele percepute de stat pentru angajat. In 2015, lucrurile s-au reglat in piata muncii, avand in vedere ca s-au introdus o serie de criterii clare care deartajeaza munca dependenta de cea independenta, iar tentatia de ocolire a anumitor impozite s-a diminuat. Acum, insa, avantajele acordate de stat pentru PFA si microintreprinderi sunt chiar mai mari decat in trecut, ceea ce va face ca, din nou, cei cu venituri mari sa migreze din pozitia de salariat catre astfel de forme de remunerare, taxate mult mai putin.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola