PwC: Companiile si-au redus costurile si au imbunatatit substantial rentabilitatea capitalului, dupa mai multi ani de stagnare

Angajatii romani au fost anul acesta semnificativ mai rentabili pentru companiile la care lucreaza, insa evolutia a venit pe fondul reducerii costurilor, in contextul in care salariile s-au aflat pe o panta ascendenta. Rentabilitate medie a capitalului uman (exprimata prin numarul de unitati monetare generate de un angajat pentru fiecare unitate monetara investita de companie in remuneratia sa) a urcat cu peste 12%, la 1,44 lei pentru fiecare leu cheltuit pentru salarizarea angajatului, cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Rezultatul obtinut de companii este remarcabil, intrucat vine intr-o perioada in care in sectorul public sunt anuntate cresteri importante de salarii, care pun presiune si pe sectorul privat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola