Iulian Calin, ARES: Prima Casa si TVA de 5% tin interesul dezvoltatorilor rezidentiali la periferia Capitalei. Nimeni nu mai ridica 500 locuinte deodata

Piata rezidentiala post-criza a aratat ca blocurile de locuinte cu peste zece etaje vor fi din ce in ce mai rare, din cauza investitiei importante de capital necesare si a costurilor mari de constructie - atat pentru structura de rezistenta, cat si pentru numarul mare de locuri de parcare subterane. De asemenea, desi Capitala inca duce o mare lipsa de proiecte rezidentiale noi, aflate in interiorul orasului, in zone cu acces facil catre punctele de interes pentru bucuresteni, finantarea prin programul guvernamental Prima Casa si cota de TVA de 5% au impins treptat interesul dezvoltatorilor, axati pe segmentul mddle market de clienti, doar catre periferia orasului. Astfel, mai tot ce se construieste in Bucuresti se adreseaza segmentului up-market, apreciaza Iulian Calin, general manager al Alpha Real Estate (ARES).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola