Cum sa impui noi taxe in paradisul evazionistilor? Cei corecti accepta noi taxe doar daca si cei incorecti platesc, iar banii sunt utilizati eficient

Se pare ca e mare deranjul in bugetul de stat daca s-a schimbat schimbarea, la mai putin de trei luni de cand premierul declara ca se renunta la taxe de solidaritate pentru ca ”era prea putin pentru a face ceva si prea mare deranjul”. In plus, Guvernul isi doboara propriul record: dupa ce a reintrodus supraacciza la carburanti la opt luni si jumatate de la eliminare, repune pe tapet o masura abandonata in urma cu un trimestru – taxa de solidaritate. Solidaritate cu cine? De ce ar avea nevoie de taxa de solidaritate tara cu cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana? Poate pentru ca aproape jumatate din TVA datorata la stat nu se colecteaza, desi consumul creste la niveluri record? Poate pentru ca banii de investitii sunt tocati pe pomeni electorale si s-a ajuns la fundul sacului? Poate pentru mai sunt promisiuni de onorat si nu se stie pe unde sa se scoata camasa?

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola