Adrian Marin, Generali: Lipsa de maturitate in piata de asigurari, derivata dintr-un oportunism de vanzare, concentrat pe RCA

Piata de asigurari din Romania a inregistrat in anul 2016 un total al primelor brute subscrise, cumulat pe societati de asigurare, de 10,05 miliarde de lei, in crestere cu 10% comparativ cu anul precedent. Segmentul de asigurari generale a inregistrat o crestere de 11%, la 7,71 miliarde de lei, comparativ cu 2015, iar segmentul de asigurari de viata a cunoscut un avans de 6,7%, la 1,66 miliarde de lei. "Daca privim din perspectiva cifrelor, in mod cert maturizarea pietei de asigurari ramane un deziderat. Cel mai elocvent exemplu in acest sens este reprezentat de ponderea scazuta a asigurarilor de viata, care in tarile dezvoltate genereaza undeva la 50% din totalul subscrierilor si sunt un etalon pentru modul cum oamenii constientizeaza de fapt utilitatea unei asigurari", apreciaza Adrian Marin, CEO Generali Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola