Legea 29/2018: pro sau contra "amnistiei" dezvoltatorilor imobiliari. Ce spun specialistii in fiscalitate despre deciziile ANAF de impunere

Legea 29/2018, promulgata recent si initiata de catre deputatul Bogdan Hutuca (PNL), a starnit un val de reactii negative in mediul public, in special dupa criticile aduse de catre Gelu Stefan Diaconu, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscale (ANAF), care desemna actul normativ drept "o enorma hotie marca PSD", pe motiv ca "a sters dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare [...] care au construit cvartaluri de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii". Pe de alta parte, Sebastian Bodu, de asemenea, fost presedinte ANAF, si consultantul in fiscalitate Gabriel Biris apreciaza ca "statul trebuie sa isi asume greselile", iar legea este binevenita.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola