Fondurile de pensii private au schimbat macazul: obiectivul tactic a devenit conservarea valorii fondului si abia apoi inmultirea banilor

Portofoliile fondurilor de pensii private din Romania au inregistrat in iunie anul curent, comparativ cu aceeasi luna din 2015, o scadere a alocarilor in titluri de stat, obligatiuni municipale, obligatiuni corporative si obligatiuni ale organismelor neguvernamentale, dar si in actiuni si titluri de participare. De asemenea, si fata de luna decembrie a anului trecut, ponderile acestor instrumente financiare au urmat acelasi trend descrescator. Alocarea in depozite a inregistrat insa o dublare a ponderii atat comparativ cu iunie 2015, cat si fata de decembrie 2015, "legata in primul rand de cresterea impredictibilitatii mediului financiar si politic intern si mai ales extern", dupa cum apreciaza Radu Craciun, director general BCR Pensii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola