Fed ar trebui sa cresca dobanda in decembrie, in timp ce BCE continua inca relaxarea monetara. Ce inseamna pentru Romania

Pietele financiare vad tot mai probabila majorarea dobanzii de politica monetara in SUA in luna decembrie. Aceasta ar fi a doua crestere de la iesirea din criza financiara si ar veni in contextul in care Banca Centrala Europeana (BCE) se afla inca intr-un program de achizitie de obligatiuni pentru a stimula economia zonei euro. Rezerva Federala a SUA (Fed) a incheiat programul de relaxare cantitativa in octombrie 2014, iar prima majorare de dobanda din aproximativ un deceniu a avut loc in decembrie 2015. Avand in vedere legaturile economice stranse ale Romaniei cu zona euro si pozitionarea din timp a pietelor financiare pentru noua crestere, impactul deciziei Fed va fi probabil unul redus, estimeaza economistii.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola