Hans Timmer, Banca Mondiala: Consolidarea finantelor ar putea veni din cresterea bazei fiscale si combaterea fenomenului de evitare fiscala

Romania inregistreaza un ritm bun de crestere economica, astfel ca statul nu trebuie sa mai vina cu masuri de stimulare cum ar fi noi reduceri de taxe, fiind necesar in schimb ca autoritatile sa se concentreze pe incurajarea sectoarelor economice active la export si competitive international, a declarat Hans Timmer, economist sef al Bancii Mondiale (BM) pentru Europa si Asia Centrala. Pentru consolidarea finantelor, statul ar trebui sa se uite catre cresterea bazei fiscale, combaterea fenomenului de evitare fiscala si chiar la un sistem de impozitare progresiva, in care persoanele cu venituri mici sa plateasca mai putin decat nivelul actual, iar cele cu venituri mai mari sa contribuie mai mult.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola