Philippe Donnet, CEO Generali Group: Nu s-a pus niciodata in discutie exit-ul din Romania. Potentialul de crestere al pietei de asigurari ramane ridicat

Grupul italian de asigurari Generali a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa iasa pana in 2018, prin intermediul unei vanzari de active care sa genereze pana la un miliard de euro, din 13 piete de profil, din intreaga lume, mai putin profitabile si cu potential redus de dezvoltare si, de asemenea, sa urmareasca reducerea costurilor operationale cu 200 milioane de euro prin restructurarea activitatilor din pietele mature. Informatia cu privire la decizia Generali a pus un semn de intrebare si cu privire la viitorul subsidiarei din Romania a grupului de asigurari, in conditiile in care Generali Romania se afla in prezent pe pozitia a saptea in piata de profil din tara noastra, dupa volumul subscrierilor in 2016 (143 milioane de euro), la 24 de ani de prezenta pe piata locala. Philippe Donnet, CEO Generali Group a declarat insa pentru Wall-Street.ro ca "nu s-a pus in niciodata in discutie exit-ul din Romania".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola