Crosspoint: Desi yield-urile sunt ridicate, investitorii se lovesc de lipsa produselor pretabile pentru investitii pe piata spatiilor de birouri

Piata imobiliara din Romania a cunoscut un volum al investitiilor de peste 400 milioane de euro in primul semestru din 2017, insa se situeaza abia la un sfert fata de Polonia (1,5 miliarde de euro in primul semestru) si la o distanta mai mare fata de Cehia (2 miliarde de euro), tari concurente din punct de vedere al atractivitatii investitiilor in Europa Centrala si de Est. Motivul? Desi yield-urile (randamentele) pentru spatii de birouri de prima clasa in Romania sunt de 7,5%, comparativ cu 5,5% in Polonia si 4,85 % in Cehia, lipsa produselor investitionale de calitate, disponibile pe piata autohtona cantareste in continuare in decizia mai multor investitori de a intra in Romania, potrivit raportului de piata "European Investment Briefing", realizat de catre compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola