Piata rezidentiala din Romania exceleaza, intr-o industrie de real estate globala gata sa treaca pe minus. Iar 2017 se anunta in acelasi ritm

Pietele rezidentiale din intreaga lume ofera semnale tot mai evidente ca isi pierd capacitatea de a genera cresteri de randamente pentru investitori. Astfel, cea mai mare parte din Asia, Orientul Mijlociu, America Latina, Africa si Noua Zeelanda se confrunta fie cu o scadere importanta a preturilor la locuinte, fie cu o decelerare rapida a ritmului cresterii acestora. Pe de alta parte, exista inca cinci piete rezidentiale care au reusit sa sustina o crestere puternica a preturilor, in pofida contextului global, in penultimul trimestru din anul trecut, si anume: China (24,3%), Islanda (10,8%), Canada (10,1%), Romania (9%) si Germania (8,6%). Am incercat, drept urmare, sa aflam de la Rafaela Nebreda, fondatorul Imoteca si unul dintre cei mai importanti investitori straini din piata rezidentiala locala, care ar fi factorii ce sustin aceasta crestere a pietei de profil din Romania si daca este una sustenabila.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola