Romania datoreaza 60 de miliarde de euro, dar are inca de recuperat sume mari de bani in contul exporturilor din perioada comunista

Romania are de recuperat din perioada comunista sume mari de bani, insa succesul statului in astfel de demersuri a fost pana in prezent unul extrem de limitat, intrucat multe dintre creantele detinute de statul roman sunt in raport cu un numar mare de state catalogate la nivel international ca fiind in situatia de a avea nevoie de ajutor financiar si nu in cazul de a plati datorii. Pe langa statele datoare care nu pot plati sunt insa si tari care desi ar putea achita cel putin o parte din bani, se opun cu incapatanare oricaror discurii despre plata datoriilor. In multe dintre aceste cazuri, reglementarea datoriei tine intr-o masura extrem de mare de disponibilitatea tarii datoare de a discuta cu Romania si de a accepta, in schimbul stergerii unei mari parti a datoriei macar plata esalonata a unei parti a acesteia.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola