Stefan Cremene, Real-Sol: Piata rezidentiala nu mai depinde atat de mult de Prima Casa, ceea ce evidentiaza pasul spre maturizare

Ministerul Finantelor Publice a anuntat pe data de 15 iunie anul curent ca a aprobat alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei, dintr-un plafon total de 2,67 miliarde de lei destinat 2017, pentru acordarea de garantii prin programul guvernamental Prima Casa, la solicitarea fondului de garantare - FNGCIMM. De altfel, garantiile oferite prin acest program, odata cu anul 2009 au reprezentat principalul pilon de sprijin al pietei rezidentiale dupa prabusirea dramatica din cauza crizei financiare. In perioada 2009 - 2016 au fost intermediate aproximativ 200.000 de tranzactii prin acest program, cu o valoare totala de 31,5 miliarde lei. Se pune astfel intrebarea: poate fi piata rezidentiala considerata matura, in conditiile in care, depinde atat de mult de programul Prima Casa?

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola