Piata RCA a incetat de multa vreme sa mai fie una libera si concurentiala, iar noua Lege RCA va impune si "bariere" de intrare pe piata

Legea RCA n-a aparut inca si deja este contestata de piata. Atat societatile de asigurari, cat si brokerii spun ca noua legislatie tinde sa suprareglementeze piata si ca principiul plafonarii tarifelor este mentinut intr-o forma mascata prin limitarea cheltuielilor de administrare si de vanzare, inclusiv taxe obligatorii (catre Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA, Fondul de Rezolutie sau Biroul Asiguratorilor Auto din Romania  - BAAR) ale companiilor de asigurare la 25%. Desi Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) se mandreste pe motiv ca piata asigurarilor RCA este mai concurentiala, echitabila si mai libera ca niciodata, evolutia primelor trei luni din acest an si perspectiva noilor reglementari sugereaza ca lucrurile stau de fapt invers, iar cei care au facut un obicei de a fi vocali vor avea iar de castigat. Prin limitarea cheltuielilor de administrare si de vanzare la 25%, ASF si parlamentarii au impus, de fapt, bariere de intrare pe piata RCA si sugruma concurenta.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola