Tentatia cotei de piata ascute sabiile si pe asigurarile de sanatate: cum s-ar putea ajunge la un nou scenariu de criza similar cu RCA

Plafonarea tarifelor RCA, care a impiedicat practic orice intentie de a obtine profit, a stimulat o mare parte a societatilor de asigurari sa isi reduca din cota de piata pe acest segment si sa vanda aproape orice care nu are legatura cu segmentul auto. Mai mult, sub presiunea actionarilor care seteaza continuu tinte non-auto, aproape toata lumea si-a setat ca obiectiv, pentru acest an, o pondere cat mai insemnata in portofoliu a asigurarilor de sanatate, linie care inregistreaza de aproape doi ani un trend favorabil al cererii. Drept consecinta, o concurenta foarte puternica a preturilor care se intrevede tot mai mult ar putea transforma asigurarile de sanatate intr-un nou episod RCA, daca primele nu vor acoperi cheltuielile si daunele.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola