De ce ajung companiile din constructii si dezvoltari imobiliare in faliment, desi au printre cele mai ridicate profituri din economie

Doua analize realizate recent de CrediInfo, furnizor de servicii de management al riscului comercial, evidentiau o serie de aspecte contradictorii in ceea ce priveste sustenabilitatea financiara a industriei de constructii si imobiliare din Romania. Pe de o parte, CreditInfo arata ca segmentul de profil se numara printre cele mai profitabile domenii de activitate din piata locala, ceea ce constituie un aspect sanatos al pietei, dar, pe de alta parte, afla tot de de la CreditInfo ca in constructii si afaceri imobiliare se inregistreaza al doilea cel mai mare numar de falimente, ca urmare a neplatii facturilor, din Romania, dupa industria comertului. De altfel, cel mai afectat de intarzieri la plata in 2016 a fost chiar domeniul constructiilor, unde exista facturi neincasate de peste un an si jumatate. Aceste intarzieri se propaga exponential in sistem, astfel incat companiile cu restante mari la incasari au devenit, la randul lor, rau-platnice, cu intarzieri care au depasit chiar si opt ani.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola