Cornel Coca-Constantinescu, ASF: Brokerii nu au de ce sa se planga de comisioanele RCA. Singurul obligat sa participe la piata este asiguratul

Inteleg ca plafonarea chetuielilor de achizitie si administrare ale companiilor de asigurari la 25% prin noua Lege RCA, aflata la promulgare, este cel mai intens criticata. Ii nemultumeste pe asiguratori si, implicit, pe brokerii de asigurare. Totusi, plafonarea de 25% este doar pentru asiguratori, nu pentru intermediari. In cazul acestora din urma, nu este, inca, plafonat comisionul la RCA. Eu consider ca nu au de ce sa fie nemultumiti, deoarece brokerii de asigurare au posibilitatea dezvoltarii si a unor activitati suplimentare dupa aplicarea Directivei IDD si, de fapt, intermediarii ar trebui sa sustina vanzarea de polite facultative la care comisioanele si cheltuielile nu sunt plafonate, a declarat Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in cadrul Formului International de Asigurare si Reasigurare (FIAR), desfasurat la Brasov.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola