Colliers: Erodarea principalului avantaj competitiv al Romaniei va avea un impact nefavorabil in piata de spatii de birouri

In ultimul deceniu, sectorul IT si cel de servicii de tip BPO/SSC au constituit principalul motor al cererii de spatii de birouri din Capitala si al ocuparii fortei de munca, iar in primele noua luni din 2017, au contribuit, de asemenea, cu 1,3 puncte procentuale, la rata de crestere a PIB-ului (de 7%). Cu toate acestea, cresterea in 2018 pe aceste linii de business ar putea fi limitata pe fondul un numar tot mai limitat de noi angajati, desi Romania a fost unul dintre cei mai importanti beneficiari ai relocarilor din alte tari din UE in IT, BPO si SSC de pana acum. Aceasta inegalitate intre intre oferta si cerere pe piata fortei de munca ar urma sa creeaza si cateva efecte nefavorabile in piata imobiliara.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola