IoT in office: Prima cladire de birouri din Romania construita cu tehnologii smart: receptie virtuala sau parcare inteligenta

Trendul tehnologiilor smart incluse in birouri incepe sa capete contur si in Romania, dezvoltatorii de birouri fiind tot preocupati de aceste inovatii. “Un exemplu de cladire smart din Europa este cladirea The Edge, din Amsterdam, care este privita ca un website de creatorii ei. Practic, prin tehnologiile folosite, monitorizeaza care parti din cladire sunt intens folosite, se adapteaza inteligent ca si consum in aceste zone sau invata comportamente si se adapteaza. Astfel, daca ai o intalnire la ora 11, vei fi notificat unde ai intalnirea, ce sala a fost rezervata, cu cine te intalnesti”, a explicat George Didoiu, director asociat departamentul birouri in Colliers International, in cadrul conferintei Smart Future.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola