Vor merge transportatorii rutieri din Romania si la Bruxelles sa ceara "ajutor de Stat" la RCA? Ce risca Romania daca CE declanseaza procedura de infringement

Am sumarizat intr- un articol recent supararea transportatorilor rutieri dupa falimentarea societatilor Astra Asigurari si Carpatica Asig, pe motiv ca nu isi mai puteau cumpara asigurari RCA la preturi reduse, si ca din cauza lui Misu Negritoiu care "a distrus capitalul romanesc", fiind "clientul" companiilor de asigurari straine cu tarife "uriase" la RCA, pur si simplu, industria de succes a transportului rutier din Romania a ajuns la pamant. Am avut camioane adunate prin Capitala, presiuni, scandaluri, reactii si pana la urma Guvernul Ciolos a considerat ca intr-adevar asiguratorii straini sunt niste "hoti" si le-a dat, cam incorect, cu Ordonanta de Urgenta 54/2016 in cap, iar ulterior, parlamentarii au gasit si vinovatul problemelor din asigurari: presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pe care il vor demis cat mai repede. Iata ca nici asiguratorii nu se lasa mai prejos si au batut la usa Comisiei Europene, care poate trimite Romania cu un sac de amenzi in spate.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola