Dallbogg, Ergo, Grawe si Euro Insurance vor o felie de RCA in portofoliu. Ce impact vor avea cele 4 companii asupra concurentei si tarifelor RCA?

Ultima noutate in piata asigurarilor de raspundere auto (RCA) tine de intrarea pe piata a doi noi asiguratori in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services), anume societatea bulgara DallBogg, care a obtinut acordul de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in februarie, si irlandezii de la Euro Insurance DAC (filiala LeasePlan Corporation). Asta inseamna ca, la ora actuala, piata de RCA din Romania este acoperita de 11 asiguratori. Bineinteles, intrarea oricarei societati de asigurari in piata RCA din Romania este, de principiu, un eveniment bun pentru industria financiara. In acest fel, ar trebui sa creasca gradul de concurenta in piata, cu presiuni pe scaderea pretului RCA.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola