Presedintele ARB explica de ce cresterea dobanzilor la lei nu ar fi trebuit sa ne surprinda si de ce acestea nu pot fi plafonate

Clientii bancilor ar putea fi protejati de riscul de variatie a ratei dobanzii prin crearea unor mecanisme de natura sa permita stimularea imprumuturilor cu dobanda fixa, realizabile inclusiv prin masuri de reglementare, sustine presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Sergiu Oprescu. Referitor la propunerea de limitare a dobanzilor la 50% peste rata dobanzii de politica monetara, reprezentantul ARB spune ca aceasta “frizeaza anumite concepte de economie si piata libera”. Totodata, Oprescu nu se arata in favoarea unei reduceri in continuare a gradului de indatorare pentru persoanele fizice, ci mai degraba pledeaza pentru stimularea clientilor sa opteze pentru credite cu dobanda fixa.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola