Misu Negritoiu a fost acuzat ca "a distrus capitalul romanesc". Mai exista capital de "distrus" la Astra Asigurari si Carpatica?

Pus la zid pe motiv ca ar fi omul multinationalelor din asigurari, Misu Negritoiu, inca presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a fost acuzat, de asemenea, intr-o recenta sedinta a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Parlament ca, prin falimentarea societatilor Astra Asigurari si Carpatica Asig, ar fi distrus intentionat capitalul romanesc. Mai mult, presedintele comisiei, Mihai Tudose, din partea PSD, i-a solicitat, totodata, demisia. Seful ASF nu se loveste insa pentru prima data de aceste lucruri. Rand pe rand, transportatorii rutieri, dar si alta societate de asigurari din Romania l-au acuzat in trecut de "masuri restrictive si represive" spre a diminua pana la desfiintare activitatea companiilor de asigurare / reasigurare cu capital romanesc, in favoarea explicita a celor cu capital strain. Sa vedem, astfel, ce capital a distrus Misu Negritoiu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola