Andreea Comsa: Piata imobiliara nu este intr-un context in care sa aiba nevoie de artificii de sustinere. Eliminarea TVA-ului ar fi destabilizat-o

Ideea de a elimina TVA-ul pe achizitia de locuinte a creat multa rumoare si dezbateri in piata. La prima impresie, ar fi fost o masura menita sa ajute piata rezidentiala si, implicit, pe cumparatori. La o analiza mai profunda, se constata ca piata nu este intr-un context in care sa aiba nevoie de artificii de sustinere si riscul ar fi fost ca preturile sa fi crescut intr-un timp scurt, chiar cu mai mult de 5%, procentul de TVA aplicabil in momentul de fata. In plus, propunerea nu era sustenabila din punct de vedere legal, contravenind unei directive europene. Deci, ar fi fost o chestiune de timp pana cand UE ne-ar fi santionat si o buna parte din clienti care ar fi precontractat in baza scutirii de TVA s-ar fi aflat intr-o situatie cu totul incerta, apreciaza Andreea Comsa, CEO in cadrul Premier Estate Management.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola