Solvency II a schimbat fata pietei de asigurari din Romania: cat de solvabile sunt acum societatile de asigurari dupa majorari de capital consistente si falimente de rasunet

Directiva Solvency II a inasprit cerintele de capital pentru societatile de asigurari din Uniunea Europeana si, implicit, din Romania, ceea ce deschis seria unor majorari de capital consistente sau falimente de rasunet. Drept urmare, doar la 1 ianuarie 2016, data intrarii in vigoare a Solveny II, societatile de asigurari dispuneau de fonduri proprii eligibile sa acopere cerintele de capital in crestere cu 1,14 miliarde lei (circa 40%) fata de marja de solvabilitate disponibila la 31 decembrie 2015 conform regimului prudential anterior, potrivit ASF. Ne-am propus astfel, in cadrul acestui articol, dar nu inainte de a explica indicatorii financiari utilizati mai jos, sa analizam solvabilitatea celor mai importante companii de asigurari din Romania, pe baza datelor publice disponibile in rapoartele anuale pe anul 2016, conform regimului prudential Solvency II.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola