Plafonarea tarifelor RCA arunca piata asigurarilor auto obligatorii intr-o concurenta oligopolista. Doi jucatori controleaza 60% din piata RCA

Masura de plafonare a tarifelor RCA prin OUG 54/2016, data de catre Guvernul Ciolos si aflata inca in vigoare in acest moment, a generat un dezechilibru major in ceea ce priveste concurenta si gradul de concentrare din piata de asigurari RCA, iar impactul real al acestei masuri este deja vizibil in primele trei luni din 2017. Astfel, desi scopul declarat al adoptarii acestei masuri a fost stabilizarea si echilibrarea pietei de asigurari, plafonarea tarifelor RCA a accentuat substantial tendintele oligopoliste. In consecinta, in primul trimestru din acest an se observa o concentrare semnificativa, ajungandu-se la situatia în care primii doi asiguratori sa cumuleze aproximativ 60% din portofoliul de RCA din Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola