Un apartament cumparat anul trecut in Capitala ar fi adus proprietarului un castig de aproape 10% doar din aprecierea valorii de piata

La finele primelor noua luni din acest an, valorile de piata pe metru patrat util pentru apartamentele in bloc s-au apreciat substantial, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, atat la nivel de sectoare in Capitala, cat si in majoritatea oraselor mari ale tarii, conform Indicelui Imobiliar calculat de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), pe baza datelor centralizate in Baza Imobiliara de Garantii (BIG). Astfel, fara a lua in calcul eventualele randamente din chirii, castigul net oferit de aprecierea valorii de piata a apartamentelor in bloc in marile orase ale tarii, ceteris paribus, ar fi adus unui proprietar peste 10% din valoarea imobilului, in cele mai multe cazuri.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola