Bancile au platit in 5 ani impozit pe profit de 1,3 miliarde lei. Ce se intampla la Banca Transilvania, unul dintre cei mai constanti contribuabili

Sistemul bancar din Romania a platit impozit pe profit de 1,3 miliarde de lei in 2011-2015, o perioada marcata de eforturile de a-si curata bilanturile de creditele devenite neperformante din cauza crizei. Pierderile din anii trecuti pot fi insa folosite, pentru o perioada de pana la cinci ani, de catre banca pentru a obtine deduceri la plata impozitului pe profitul care ar trebui achitat statului pentru anii cu rezultate pozitive. Pentru primele noua luni din 2016, platile anticipate realizate de banci in baza cotei de 16% se situeaza la aproape 100 de milioane de lei. O schimbare semnificativa ar putea avea loc in ceea ce priveste Banca Transilvania, o institutie de credit care a stat pe plus si a cotizat constant la buget in anii de criza, dar care a preluat prin achizitia Volksbank Romania o pierdere fiscala mare, pe care o poate utiliza pentru a-si deduce din sumele datorate in contul impozitului pe profit.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street PRO*

Prin abonamentul Wall-Street PRO, devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont

Ne citesc zilnic

2 Parale
4 Brands
A.T. Kearney
Allianz Tiriac
Auchan
Bilka
Casa de Insolventa Transilvania
CBRE
Colliers International
Danone
DB Schenker
Dedeman
Emag
Golin
Grayling
Intercapital Invest
Knight Frank
Lidl
Mass Media Consulting
OMV Petrom
Orange
PI2
Premium Communication
Raiffeisen Bank
Safety Broker
Telekom
Total PR
Velux
Vola